Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari

Kasviperäinen D-vitamiini vs. eläinperäinen

Moni ei ehkä ole tiennytkään, että yleisimmin D3-vitamiinivalmisteiden lähteenä käytetään lampaanvillasta saatavaa lanoliinia. Eettisistä syistä yhä useampi ei nykyään haluaisi käyttää eläinperäisiä raaka-aineita sisältäviä tuotteita lainkaan, joten kasviperäiselle vaihtoehdolle on tässäkin tuoteryhmässä ollut kysyntää. Vaihtoehtoja tosin on näihin asti ollut tarjolla melko vähän. Ongelmana on ollut yleisesti myös kasviperäisten valmisteiden korkea hinta, sillä niiden raaka-aineet, esimerkiksi jäkälä, ovat kalliita tuottaa. Nyt on kuitenkin lopultakin saatavilla edullisempi mutta aivan yhtä tehokas vaihtoehto – levästä valmistettu bertil´s Kasviperäinen D3-vitamiini. Levä on raaka-aineena edullista, mutta siitä saatava korkealaatuinen D-vitamiini omaa erinomaisen hyödynnettävyyden ihmisen elimistössä. Kuka tahansa voi nyt tehdä vitamiinihyllyllä valintansa eettisten arvojensa mukaan.

Onko kasviperäinen D3-vitamiini yhtä toimiva kuin eläinperäinen?

Tässä on syytä palauttaa mieliin D3- ja D2-vitamiinien hyödynnettävyyden ero ihmiselimistössä. Moni ehkä muistaa kuulleensa, että kasviperäinen D-vitamiini ei ole hyödynnettävyydeltään paras mahdollinen D-vitamiinin muoto ihmiselle ja tämä pitääkin paikkansa D2-vitamiinin osalta. Yleisimmin kasvikunnassa, esimerkiksi sienissä ja hiivoissa, esiintyvä D2-vitamiini ei tosiaan ole ihmiselle optimaalinen D-vitamiinin muoto. Ihminen tarvitsee D3-muotoista vitamiinia, jota esiintyy yleisimmin eläinkunnasta saatavissa raaka-aineissa, kuten munissa, lihassa ja kalassa. Tämä on perinteisesti aiheuttanut ongelmia täysin kasviperäistä ravintoa syövien keskuudessa, sillä nimenomaan D3-muotoinen vitamiini on ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille niin tärkeä. Kasvikunnassa kuitenkin levät tekevät poikkeuksen – ne muodostavat tätä tärkeää D3-muotoista vitamiinia. Nykyisin tätä on opittu hyödyntämään ja näin saataville on voitu tuoda täysin kasviperäisestä lähteestä peräisin oleva, ihmiselle erinomaisesti soveltuva D-vitamiini varsin kohtuulliseen hintaan.

bertil´s-sarjastamme löydät tätä kasviperäistä D-vitamiinia useana eri vahvuutena, 20 µg ja 50 µg , ja uutuutena nyt on saatavilla myös vahva pitoisuus 100 µg.

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Post a Comment