Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari
Kaunis rusketus turvallisesti

Kaunis rusketus turvallisesti – auringon vaikutus kehon hyvinvointiin

Auringonpaiste on maltillisesti nautittuna suuri hyvinvoinnin lähde. Auringonpaiste kohottaa mielialaa ja antaa lisää energiaa.

Aurinko pyörittää D-vitamiinituotantoa

Aurinko on D-vitamiinin tärkein lähde, ja jo 15 minuuttia auringonpaistetta käsivarsille ja kasvoille saa kehon tuottamaan riittävän määrän D-vitamiinia lämpimänä kesäpäivänä. Talviauringon valo ja lämpö eivät riitä käynnistämään D-vitamiinituotantoa kehossa.

Tarvitsemme D-vitamiinia erityisesti luuston ja hampaiden ylläpitoon. Siksi D-vitamiinilisää on syytä käyttää syksystä kevääseen, ja sisätiloissa aurinkoisimman ajan viihtyvän vaikka ympäri vuoden.

Muista huolehtia nestetasapainosta

Auringossa oleskelu saa nesteen haihtumaan kehosta yllättävän nopeasti. Kuumalla säällä urheillessa nestettä saa nauttia jopa litran tunnissa, ja leppoisammassakin oleilussa vähintään kaksi litraa päivässä. Vesi tai kivennäisvesi huolehtii nestetasapainosta parhaiten, alkoholi ja kahvi lisäävät nestehukan riskiä.

Muista siis huolehtia nestetasapainosta, ja ottaa vesipullon mukaan kaikkiin kesän seikkailuihin.

Suojaa ihoa auringolta

Ihoa kannattaa suojata auringossa, jos oleilee auringonpaisteessa pidempään kuin puoli tuntia kerrallaan. Talvenkalpea iho palaa herkästi ja alkaa punoittaa ja kutista. Kertaluontoinen palaminen aiheuttaa lähinnä epämukavuutta, mutta pitkällä tähtäimellä iho kannattaa suojata auringossa palamiselta.

Ihon toistuva palaminen ja ihon jatkuva altistaminen auringonpaahteelle lisää tutkimusten mukaan ihosyöpäriskiä. Tervekin iho vanhenee ennen aikojaan, jos auringon vaikutuksiin ei varustaudu.

Ihon suojaaminen ulkoisesti aurinkovoiteilla kuuluu toivottavasti jo jokaisen kesärutiineihin. Suojakertoimen valinta oman ihotyypin ja auringossa vietettävän ajan mukaan varmistavat kesäpäivän vieton ilman punoittavaa ihoa.

Oikeat ravintoaineet tukevat ihon hyvinvointia kesällä

Auringon vaikutuksiin voi varautua myös oikeilla ravinto- ja suoja-aineilla. bertil’s Sunny Beach -tabletti tarjoaa iholle ja koko keholle sisäistä suojaa auringon vaikutuksilta. Sunny Beach sisältää uuden sukupolven ravinto- ja suoja-aineet ihon ruskettamiseen ja nuorekkaan ihon ylläpitoon.

Kliinisesti tutkittu Melaline® keratiini tarjoaa elimistölle rakennusaineet ihon pigmentin, melaniinin, muodostamiseen. Keratiinilla on myös useita muita tärkeitä tehtäviä nuorekkaan ihon rakenteissa. Myös kupari edistää ihon päivettymistä ja suojaa samalla ihoa auringon aiheuttamalta hapettumisstressiltä. Beetakaroteeni täydentää monipuolisen aurinkotabletin koostumuksen.

Suosittelemme myös D-vitamiinin ympärivuotista käyttöä vastustuskyvyn tueksi.

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.