Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari
lomamatkan muistilista

Kesälomamatkan muistilista: varaudu etukäteen ja nauti lomasta terveenä

Odotettu kesälomamatka ulkomaille lähestyy. Lomamatkan tarkoitus on irrottaa arjesta ja sen stressin aiheista, ja tarjota uusia elämyksiä. Pienellä varautumisella poistat matkasta turhia huolia ja voit nauttia lomasta terveenä ja hyvinvoivana.

1. Passi, viisumit ja rokotukset

Tutustu matkakohteeseen etukäteen: tarvitseeko rokotuksia päivittää tai ottaa paikallisia sairauksia estävää lääkitystä? Saako turistiviisumin kentältä, ja paljonko sen kuuluu maksaa? Kun matkadokumentit ovat kunnossa ja rokotukset hoidettu, voi matka alkaa letkeissä merkeissä.

2. Hoida vastustuskykyäsi sisältäpäin

Ulkomaille lähtiessä kohtaat uuden bakteerikannan, ja se saattaa laittaa vastustuskyvyn lujille. Pienellä varautumisella voit välttyä vatsavaivoilta ja bakteeritaudeilta. Ruoki vastustuskykyä etukäteen oikeilla vitamiineilla ja hivenaineilla: D-vitamiini ja Sinkki tukevat vastustuskyvyn normaalia toimintaa, ja D-vitamiinin käyttöä suositellaan jopa ympäri vuoden. Minevit-monivitamiini tarjoaa huolella valitun vitamiini- ja hivenaineannoksen lomailijan vastustuskyvyn tueksi.

3. Ole tarkkana hygienian kanssa

Bakteerikammoiseksi ei kannata ryhtyä lomareissullakaan, mutta hyvät hygieniarutiinit voivat auttaa välttämään ikävät tautiyllätykset. Pese käsiä saippualla ja lämpimällä vedellä ahkerasti. Jos käsipesupaikkoja on harvassa, voi laukussa pitää mukana pientä purkillista käsidesiä. Kaukomaille matkustaessa kannattaa juoda lähinnä pullotettuja juomia, eikä tilata jäitä juomiin. Valitse lisäksi katukeittiön herkuista ne, jotka ovat paikan päällä paistettuja ja tulikuumia.

4. Varaudu säähän

Voimakkaan UV-säteilyn aikana kannattaa olla varjossa. Kauniin rusketuksen tueksi kannattaa ottaa 2-4 viikkoa etukäteen bertil’s Sunny Beach -aurinkokuuri, joka valmistaa ihon auringonottoon parhaalla tavalla. Lue myös vinkkimme auringosta nauttimiseen.

5. Ota rennosti – älä yritä nähdä kaikkea

Lomamatkan odotuksia ei kannata hilata liian korkealle. Jotkut päivistä on lupa viettää hotellin altaalla varjon alla, näkemättä mitään muuta kuin matkaan mukaan otetun kirjan sivuja. Rentoutuminen on tärkeintä. Valitse lomakohteen nähtävyyksistä muutama kaikkein mielenkiintoisin ja jos mahdollista, yritä tähdätä niihin sellaisiin aikoihin, että et huku turistiruuhkaan. Vietä aikaa nähtävyyksillä ja lueskele rauhassa museoiden historiatekstejä. Juosten suoritetut nähtävyydet eivät ole aikasi arvoisia.

 

Näiden vinkkien siivittämänä bertil’s toivottaa kaikille lomareissuun lähtijöille nautinnollista ja hyvää matkaa!

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.