Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari
D-vitamiini on koko perheen monipuolisen ruokavalion tuki

D-vitamiini on koko perheen monipuolisen ruokavalion tuki

D-vitamiini ylläpitää vahvaa luustoa ja hampaita, ja edistää kalsiumin imeytymistä verenkiertoon. Se on tärkeää vastustuskyvyn toiminnalle. Eri elämänvaiheissa D-vitamiinin tarve vaihtelee.

 

Lapsen D-vitamiinitarve

Lapsille aina 18 ikävuoteen saakka suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden, koska kasvavat luut tarvitsevat vahvistuakseen erityisen paljon D-vitamiinia. Lapsiperheiden päivärutiineihin D-vitamiinin syöminen pitäisi kuulua yhtä vahvasti kuin hampaiden pesu – tukevathan molemmat suun terveyttä. D-vitamiinivalmisteet ovat yleensä pureskeltavia ja hyvän makuisia, joten tenavat oppivat itse pyytämään vitamiininsa ruuan jälkeen.

 

Aikuisen D-vitamiinitarve

Saadakseen edes kesäkaudella riittävästi D-vitamiinia ravinnosta, on aikuisen käytettävä päivittäin maitovalmisteita ja rasvalevitteitä, joihin on lisätty D-vitamiinia ja syötävä kalaa 2–3 kertaa viikossa. Melko monen ravinto jää kuitenkin D-vitamiinin suhteen köyhäksi, jolloin D-vitamiinilisän käyttö on suositeltavaa ympäri vuoden. Hyvillä ruokailutottumuksilla riittää, että käyttää D-vitamiinilisää talvikaudella, lokakuusta maaliskuuhun.

 

Vanhuksen D-vitamiinitarve

Iän myötä D-vitamiinin tarve lisääntyy, koska auringossa oleileminen vähenee ja vanhentunut iho ei tuota D-vitamiinia yhtä tehokkaasti, kuin nuorempi. Myös luuntiheys heikkenee vanhuksilla, jolloin D-vitamiinin merkitys korostuu entisestään. Vanhusten luut murtuvat helposti, ja vähäinen D-vitamiinin saanti tekee paranemisesta hidasta. Yli 75-vuotiaille suositellaan siksi ympärivuotista D-vitamiinilisää.

 

D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa monenlaisia oireita

D-vitamiinivarastojen hupeneminen voi aiheuttaa muutoksia jaksamiseen ja mielialaan. Kevät- ja syysväsymys yhdistetään yleisesti alhaisiin D-vitamiinipitoisuuksiin kehossa, ja masennukseenkin D-vitamiinilisä voi vaikuttaa positiivisesti.

Jos flunssakaudella tarttuu pöpö joka ovenkahvasta, voi se kertoa vastustuskyvyn alenemisesta. Heikentynyt vastustuskyky taas voi johtua monestakin asiasta, kuten stressistä tai eri suoja-aineiden puutostiloista, joista D-vitamiini on yksi. D-vitamiinikuurin nauttiminen ennen flunssakauden alkua voi antaa vastustuskyvylle juuri sen tarvitseman lisäsuojan.

 

bertil’s D-vitamiini on hyvänmakuinen ja hammasystävällinen, xylitolilla makeutettu purutabletti.

 

BERTIL'S D-VITAMIINI

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.