Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari
lomalta paluu arkeen

Paluu lomalta arkeen – takaisin töihin lempeästi

Lomaltapaluuahdistuksessa on kyse yksinkertaisista asioista. Muutos tuo aina mukanaan jonkin verran stressiä, ja unirytmin palauttaminen takaisin arkiaikatauluun tietää tilapäistä väsymystä. Lomalta palaaminen voi aiheuttaa muutosvastarintaa ihan vaan siksi, että lomalla on ollut niin mukavaa. Yksi asia kerrallaan arki lähtee kuitenkin rullaamaan. Aloitetaan unirytmistä.

 

Unirytmin palauttaminen ruotuun

Kesäillat venähtävät helposti myöhäisiksi, eikä aamulla ole lomalla kiire sängystä ylös. Sisäisen kellon siirtäminen niin, että herää virkeänä jo ennen seitsemää vaatii pari viikkoa aikaa. Jos työ antaa periksi, kannattaa ensimmäinen työviikko aloittaa tuntia normaalia myöhemmin, jotta rytmin palauttaminen voi tapahtua vaiheittain.

Jos illalla ei tule uni silmään, voi turvautua vinkkeihimme parempaan unensaantiin. Ne toimivat hyvin myös hämärtyvinä loppukesän iltoina.

 

Pidä yllä kesämieltä vielä hetken

Kesäisten harrastusten jatkaminen vielä työarjen alettua auttaa lievittämään muutosvastarintaa. Työpäivän jälkeen ehtii vielä uimaan lähirannalle tai pienelle pyöräretkelle. Viikonloppuna voi lähteä patikoimaan, ja kesätapahtumiakin riittää vielä pitkälle elokuuhun. Vietä vapaa-aikaa melkein kuin olisit lomalla, niin työhön palaaminen tuntuu kevyemmältä.

 

Kiinni terveellisistä elämäntavoista

Jos kesä on sekoittanut liikuntarytmin, ja ruokailukin on hoidettu vähän miten sattuu, on arjen alettua aika tarttua kiinni hyvistä rutiineista. Kaiva blenderi ja salivarusteet kaapista ja muistele, miten paljon virkeyttä ja voimaa terveelliset elämäntavat tuovatkaan arjessa. Taita työmatka, tai osa siitä, pyörällä tai kävellen. Palauta hyviä rutiineja arkeen yksi kerrallaan, niin saat taas työviikot rullaamaan suunnitellusti.

Hyvään arkirutiiniin kuuluu myös tarvittavien vitamiinilisien nauttiminen. Tutustu bertil’s-tuotevalikoimaan täällä.

 

Loma on myös talvella – sitä voi jo alkaa suunnitella

Pitkä työsyksy tuntuu ensimmäisinä työpäivinä mahdottoman pitkältä. Seuraavan loman suunnittelu tai jopa lomamatkan varaaminen hyvissä ajoin auttaa pitämään katseen tulevaisuudessa. Kysele työkavereilta vinkkejä lomakohteista, muistele kivaa lomaa ja pidä sillä tavalla mieli virkeänä.

 

Loman palauttava vaikutus tuntuu viiveellä

Jos palaat lomalta töihin väsyneempänä kuin ennen lomaa, voit lohduttautua sillä, että niin käy ihan kaikille. Loman palauttava vaikutus alkaa näkyä työssä vasta parin viikon sopeutumisjakson jälkeen. Kun lomaltapaluuahdistus helpottaa ja unirytmi loksahtaa paikoilleen, työ alkaa luistaa paremmin kuin ennen lomaa.

Hyvä arki rutiineineen ja vastuineen on myös itsessään voimavara. bertil’s toivottaa kaikille lomalta palaajille paljon työn iloa tulevaan kauteen!

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.