Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari

Kiireisen arjen muistilista – säilytä hyvä olo ja tasapaino

Kiire, liian monta rautaa tulessa, ruuhkavuodet. Monen työikäisen arki on tasapainoilua vaativan työn ja aktiivisen perhearjen kanssa. Itselle tärkeiden asioiden parissa puuhaaminen saa arkeen mukavan sykkeen, mutta liika on liikaa. Aikaa oman hyvinvoinnin vaalimiseen on syytä löytyä myös.

 

Stressi vaikuttaa koko kehoon

Stressi on positiivinen voimavara silloin, kun se on lyhytkestoista ja tiedät, mihin se loppuu. Se auttaa keskittämään energiaa ja on omiaan luomaan kiivastahtiseen elämään liitävän tunteen. Pitkäaikaisena tilana stressi on kuitenkin kuluttavaa ja uhkaa jopa terveyttä.

Kuuntele kehoasi ja tunnista stressin oireet:

  • työpäivän jälkeen on vaikeaa saada mieltä rauhoitettua ja ajatuksia pois työasioista
  • unihäiriöt, illalla ei tule uni, kun ajatukset pyörivät päässä tai heräät keskellä yötä valvomaan
  • väsymys kertoo siitä, että pitäisi pysähtyä ja ladata akkuja
  • Päänsärky, selkäkipu tai vatsavaivat voivat myös olla stressiperäisiä

 

Päätä, mikä on sinulle tärkeää

Stressi ja kiire helpottavat, kun lyhentää tehtävälistaa. Karsi reilusti elämästäsi niitä asioita, jotka pelkästään ottavat, eivätkä anna mitään. Hyväksy oma rajallisuutesi: on ihan ok olla se huoltaja, joka ei ole myymässä mokkapaloja syysmyyjäisissä ja se työkaveri, joka ei ole osallistumassa marathonkisaan.

 

Ajasta itsellesi hyvinvointiaikaa

Kampaajakäynti, lounas ystävän kanssa tai kukkapenkin hoitaminen – mikä ikinä akkujasi lataakin, varaa sille aikaa. Kiireen keskellä tulee helposti luovuttua juuri niistä asioista, jotka eivät ole päivänpolttavia, mutta jotka olisivat hyvinvoinnin kannalta ehdottoman olennaisia. Päätä siis, miten usein tarvitset aikaa itsellesi, merkitse aika kalenteriin, äläkä siirrä sitä.

 

Terveet elämäntavat tukevat jaksamistasi

Illan viimeiset työt lasten nukkumaanmenon jälkeen, pikaruokaa päivälliseksi ja itseäkin yllättävän suuri määrä alkoholia rentoutukseen – nämä kaikki ovat olevinaan ohitusteitä kiireen selättämiseen, mutta toimivatkin juuri päinvastoin.

Jaksaminen rakentuu päivärutiinista, jossa työlle on oma aikansa, ja vapaa-ajalle ja levolle omansa: hoida työtehtäviä iltaisin siis vain poikkeustapauksissa. Terveellinen ruoka, joka sisältää paljon hyviä vitamiineja ja hivenaineita, tukee jaksamista arjessa ja saa ajatuksetkin toimimaan paremmin. Pienellä suunnittelulla ja tilaamalla valmiin ruokakassin viikoksi saat taklattua pikaruokaongelmaa.

Jos ruoan monipuolisuus on arjessa yksi huolenaihe lisää, voit lieventää huoliasi nauttimalla monivitamiinia päivittäin. bertil’s MineVit tarjoaa huolella valitun yhdistelmän tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita hyvinvoivan arkesi tueksi.

 

Pidä kiinni kiireisessä arjessa ainakin näistä:

  • Sano ei riittävän usein, jotta voit vastata tärkeimmillesi kyllä
  • Syö säännöllisesti ja terveellisesti, ja pidä tauko syödessäsi
  • Ulkoile ja liiku viikoittain. Vaihda hissi rappusiin ja jätä auto parkkipaikan kauimmaiseen nurkkaan, niin saat luonnostaan vähän lisää liikettä elämääsi
  • Tee sellaisia asioita, joista nautit. Kuuntele vaikka äänikirjaa työmatkalla, tai osta kukkia koristamaan sotkuista pöytää
  • Kysy itseltäsi joka päivä ”miten voit tänään?”

 

 

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.