Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari

Mustavalkoajattelusta terveyden tasapainoon

Kultainen keskitie on paras tie hyvinvointiin. Lopulta se on myös kaikkein helppokulkuisin, sillä kun löytää tasapainoisen elämäntyylin, on olo niin hyvä, ettei polulta halua poiketa. Tästä huolimatta tämä kohtuuden viitoittama tie on usein kovin vaikea löytää.

 

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jää kiireen ja stressin keskellä helposti täysin taka-alalle. Ei muka ehdi harrastamaan edes arkiliikuntaa ja energia tulee nukkumisen ja terveellisen ravinnon sijaan kofeiinista sekä sokerista. Lopulta hälläväliä-elämäntyyli muuttuu niin arkipäiväiseksi, ettei siinä huomaa mitään vikaa ennen kuin jokin sairaus pysäyttää täysin.

 

Toisaalta taas nykypäivänä on kovinkin suosittua pyrkiä mahdottomaan täydellisyyteen. Ei ole tarpeeksi, että alkaisi harrastaa kevyttä lenkkeilyä, vaan täytyy tähdätä maratonille. Lopulta jaloissa on rasitusvammoja ja mieli on niin ahdistunut, että hikipisaroiden puristaminen kuntosalilla on omien lasten kanssa vietettyä aikaa tärkeämpää.

 

Ruokavaliota parantaessa ei riitä, että lisäisi joka aterialle hieman kasviksia ja alkaa syödä säännöllisemmin. Lautaselle saa päätyä vain tarkasti punnittu määrä kasvispainotteista luomutuotettua lähiruokaa ja valkoinen vilja sekä tyydyttynyt rasva ovat sama asia kuin myrkky. Lopulta herkkujen vältteleminen saa himoitsemaan herkkuja entistä enemmän ja kun sitten antaa itselleen luvan ottaa pienen palan suklaata, katoaa koko levy, minkä jälkeen millään ei ole enää väliä, vaan voi hyvin syödä toisenkin levyn.

 

Mustavalkoajattelun sijaan omia elämäntapoja kannattaisi tutkia hellin ottein. Mitkä ovat suurimmat kompastuskiveni? Jos ei ole harrastanut liikuntaa vuosikausiin, kunto paranee jo sillä, että käy muutaman kerran viikossa reippaalla kävelyllä. Ruokavalion suhteen hyvä nyrkkisääntö on, että kunhan ateriat ovat säännöllisiä ja niillä on runsaasti kasviksia sekä sopivasti hyvälaatuisia proteiineja ja hiilihydraatteja, mahtuu mukaan myös vähän epäterveellisempiä herkkuja.

 

Myönnän, että omaa tämänhetkistä elämäntyyliäni ei voi ehkä kutsua kovinkaan kohtuulliseksi. Ammattiurheilijana vien kroppani äärirajoille niin harjoittelun kuin myös ravinnon suhteen. Toisaalta juuri tämän äärirajojen tavoittelun vuoksi koen erityisen tärkeäksi, että pyrin säilyttämään myös tasapainoa elämäntavoissani. Syön esimerkiksi lähes päivittäin pienen palan suklaata ja burgeriperjantai sekä viinilasisunnuntai ovat perinteitä, joista en luovu edes näin kauden tärkeimmän kilpailun kynnyksellä.

Kaisa on triathlonin euroopanmestari, MM-mitalisti sekä moninkertainen suomenmestari. Kaisalla on maisterikoulutus ravitsemustieteestä ja hän kirjoittaa Bertil's yhteistyöurheilijana Bertil's blogiin terveellisestä elämäntavasta.