Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt Bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen Bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

ota yhteyttä
valioravinto@valioravinto.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari
liikuntaa ja hyvinvointia talveen

Liikuntaa ja hyvinvointia talveen

Kylmän ja pimeän kauden myötä elämä tiivistyy enemmän kodin ympärille, ja arkiliikunta vähenee luonnostaan. Pimeähormonit saavat käpertymään sohvalle, ja salikortti tulee jätettyä repun pohjalle odottamaan virkeämpiä aikoja. Talvi tarjoaa kuitenkin erinomaisia mahdollisuuksia liikunnasta nauttimiseen, listasimme niistä muutaman.

Lumityöt – kunpa niitä pääsisi tekemään koko Suomessa

Lunta pihatieltä lykkiessä tulee hiki, ja pakkasessa saa takuulla punaiset posket. Suojalumi tarjoaa mahdollisuuden kunnon maksimivoimaharjoituksiin, mutta saa kevyttä pakkasluntakin siivoillessa lihaksille töitä. Tämän arkiliikunnan riski piilee siinä, että liikkeelle lähdetään kylmillä lihaksilla. Pieni lämmittelyhyppely antaa lihaksille mahdollisuuden valmistautua koitokseen, eikä selkä kipeydy niin helposti.

 

Hiihto ja luistelu

Hiihto on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten lempilajina talvella, ja hiihtoladut ovatkin täynnä koko kauden ajan ainakin tiheämmin asutuilla alueilla. Lumitilanteen salliessa suksilla pääsee onneksi myös pois ruuhkaladuilta metsiin ja pelloille, jossa liikunta muuttuu seikkailuksi.

Luisteluradat jäädytetään jalkapallokentille ja puistoihin näinä päivinä. Luisteleminen tekee hyvää keskivartalon lihaksille, sillä kapeilla terillä joutuu tasapainottamaan itseään.

 

Kuumaa kaakaota talviauringossa

Pakkasen punaiseksi nipistämät posket ja kuuraiset silmäripset saa palkinnoksi kovilla pakkasilla ulkoilusta. Talvinen patikkaretki nuotiopaikalle, kuuma kaakao ja eväsleivät ovat ehkä talviliikuntaa parhaimmillaan. Luonnosta nauttiminen on onneksi mahdollista myös talvikaudella.

 

Sauna lämmittää kylmenneet lihakset

Sauna hoitaa palelevia jäseniä ja lämmittää lihakset ulkona reippailun jälkeen. Pieni venyttely saunan lauteilla avaa lihaksia tehokkaasti saunan lämmön ansiosta. Talviliikunnassa väsyneitä jäseniä hoitaa myös kotimainen Bertil’s Magnesium, joka auttaa lihaksia toipumaan rasituksesta

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt Bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen Bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.