Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari

Hiivan beetaglukaani on mielenkiintoinen tuttavuus

Monelle kaurasta ja ohrasta tuttua beetaglukaania saadaan muistakin lähteistä. Beetaglukaaneja on useita erilaisia ja niillä on elimistössä myös erilaiset vaikutustavat. Tällä hetkellä erityisen kiinnostuksen kohteena on hiivasta eristetty beetaglukaani, jolla vaikuttaisi olevan vastustuskykyä eli immuniteettia terästävä vaikutus.

 

Erilaisilla beetaglukaaneilla on omat vaikutusmekanisminsa

Beetaglukaani on hiilihydraatti, jota esiintyy erilaisina muotoina erilaisissa organismeissa, kuten esim. kasveissa, sienissä, levissä ja hiivoissa. Niillä on myös elimistössä erilaiset vaikutusalueensa. Kauran ja ohran beetaglukaani on varmastikin tunnetuin sen kolesteroliarvoihin edullisesti vaikuttavan mekanismin vuoksi. Tutkimusta tehdään paljon myös muiden beetaglukaanin muotojen kanssa, ja niistä vastustuskyvyn näkökulmasta ehdottomasti kiinnostavin on hiivasta saatava beetaglukaani.

 

Hiivan beetaglukaani näyttäisi aktivoivan immuunipuolustustamme

Tutkimusten mukaan näyttäisi siltä, että tutun leivinhiivan (saccharomyces cerevisiae) beetaglukaani vaikuttaa elimistön puolustusmekanismeihin monilla tavoilla, joilla se aktivoi ja terävöittää immuunivastetta. Kun immuunijärjestelmä lisää vastettaan, se on paremmassa valmiudessa torjuakseen mahdolliset tunkeilijat. Tätä ilmiötä voidaan hyödyntää erityisesti silloin, kun halutaan että vastustuskyky toimii mahdollisimman tehokkaasti.

 

Lievä ärsyke herättelee vastustuskyvyn

Ihmiselimistössä ei ole beetaglukaaneja eikä se pysty itse niitä valmistamaan. Niinpä kun hiivasta eristetty beetaglukaani kulkeutuu suolistoon, elimistö tulkitsee sen vieraaksi ainesosaksi ja puolustusjärjestelmä aktivoituu. Syöjäsolut syövät beetaglukaanipartikkelit suihinsa ja ne poistuvat elimistöstä luonnollisia teitä aiheuttamatta muuta kuin immuunijärjestelmän aktivoitumisen. Reaktio ei ole voimakas, mutta ärsyke on riittävä immuunijärjestelmän heräämiseen.

Tämä aktivoitumisen on havaittu olevan yleisen vastustuskyvyn kannalta hyvä asia, sillä immuunipuolustuksen ollessa hereillä, se näyttäisi pystyvän nopeammin ja tehokkaammin tarttumaan toimeen myös tosipaikan tullen.

Hiivan beetaglukaanista tehdyissä tutkimuksissa sen on havaittu vähentävän flunssatapauksia ja -oireita ja nopeuttavan myös oireiden paranemista. Sen on havaittu myös vähentävän ylähengitystieinfektioita lisääntyneen stressin aikana ja raskaan fyysisen kuormituksen, kuten esim. maratonin, jälkeen.

Tutkimusta tarvitaan toki lisää, mutta jo tähänastiset tulokset ovat mielenkiintoisia ja todennäköisesti ainakin suuntaa antavia.

 

 

 

 

 

 

 

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Post a Comment