Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari

UUTTA – Vaihtoehto eläinperäiselle D3-vitamiinille!

Perinteisten D3-vitamiinivalmisteiden lähteenä käytetään yleensä lampaanvillasta saatavaa lanoliinia. Eettisistä syistä moni ei haluaisi käyttää näitä valmisteita, mutta vaihtoehtoja on ollut tarjolla melko vähän. Ongelmana on ollut myös kasviperäisten valmisteiden korkea hinta. Nyt on kuitenkin lopultakin saatavilla edullisempi mutta aivan yhtä tehokas vaihtoehto – levästä valmistettu bertil´s Kasviperäinen D3-vitamiini. Levä on raaka-aineena edullisempi, mutta omaa erinomaisen laadun ja hyödynnettävyyden elimistössä. Kuka tahansa voi nyt tehdä  vitamiinihyllyllä valintansa eettisten arvojensa mukaan.

D-vitamiini on ihmiselle välttämätön

D-vitamiinin välttämättömyys on varmasti jo melko hyvin yleisesti tiedossa oleva asia. Varsinkin pimeinä talvikuukausina, kun D-vitamiinia ei auringon vaikutuksesta pääse muodostumaan iholla, on kyseisen vitamiinin käyttäminen lisäravinteena suosituksena käytännössä kaikille suomalaisille.
D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka osallistuu elimistössä lukuisiin toimintoihin. Tärkeimpinä vaikutuksina pidetään ainakin sen vastustuskykyä tukevia ominaisuuksia, vaikutusta hormonitoimintaan sekä kalsiumin imeytymisen edesauttaminen luustoon. D-vitamiinin tiedetään myös vaikuttavan ainakin 300 geeniin lähes kaikissa elimistön kudoksissa.

D3 on ihmiselle tärkein muoto

Tärkein D-vitamiinin muoto meille on D3-vitamiini (kolekalsiferoli), jota kesäisin syntyy ihossa auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Pimeä talvi aiheuttaakin D-vitamiinin puutoksen suurelle osalle väestöstä. Ruoka-aineissa D3-vitamiinia on merkittäviä määriä vain kalassa ja yleisesti ollaan sitä mieltä, että suomalaiset eivät saa D-vitamiinia riittävästi ravinnostaan, sillä harva tulee syöneeksi kalaa riittävän usein.

D2-vitamiinia (ergokalsiferolia) esiintyy kasvikunnassa, kuten sienissä, mutta sen verran vähäisiä määriä, että täysin kasvisruokavaliota noudattavien tulee käyttää D3-vitamiinivalmisteita ainakin talviaikana. D2-vitamiinin hyväksikäytettävyys ihmisen elimistössä on lisäksi heikkoa, joten sen varaan riittävää D-vitamiinin saantiaan ei kannata laskea.

Kalsidioli kertoo riittävästä saannista

D-vitamiinin varastomuoto on kalsidioli, jota maksa valmistaa nimenomaan D3-muotoisesta vitamiinista. Kalsidiolin veripitoisuus kuvaa D-vitamiinin saannin riittävyyttä. Suomessa seerumin kalsidiolin yleiset viitearvot ovat 40–80 nanomoolia litrassa (nmol/l).
Luuston terveyden kannalta tiedetään, että kalsidiolin tason tulisi olla yli 75 nmol/l, mutta yli 100 nmol/l voisi tarjota jo muitakin terveyshyötyjä. Siitä ei myöskään ole haittaa, koska samaan kalsidiolin pitoisuuteen päästään myös kesäisin auringon vaikutuksesta.

D-vitamiinin talvikauden korvausannoksesta ei ole päästy Suomessa täyteen yksimielisyyteen. Moni taho on sitä mieltä, että nykyiset suosituksemme (10-20mikrog.) ovat reilusti alakanttiin, verrattuna esim. monen muun maan suosituksiin. Suomen viranomaiset ovat kuitenkin asettaneet D-vitamiinin turvallisen päiväsaannin ylärajaksi 100 mikrog/vrk.

Tiedä arvosi ja huolehdi saannista!

Oman kalsidiolitasonsa voi ja se kannattaakin mittauttaa vaikkapa kerran vuodessa, sillä D-vitamiinin puutteen tiedetään olevan altistavana taustatekijänä monessa terveysongelmassa. Näin syksyllä D-vitamiinilisän hankkiminen kannattaa laittaa muistilistalle!

Uutuustuotettamme löydät kahdessa vahvuudessa, bertil´s Kasviperäinen D3-vitamiini 20µg sekä bertil´s Kasviperäinen D3-vitamiini 50µg.

Tuotteen löydät helposti apteekeista ja terveyskaupoista.

 

 

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Post a Comment