Bertil's logo

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja yhdistelmätuotteet löydät nyt bertil’s nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen bertil’s sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudet.

Tilaa Miten voit tänään -uutiskirje

Lähetämme sinulle kerran kuukaudessa Bertil’s -hyvinvointivinkkejä ja tuotetarjouksia.

Kaikkien uutiskirjetilaajien kesken arvotaan kuukausittain tuotepalkintoja. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

* pakollinen
ota yhteyttä
info@bertils.fi 
067817900
Itänummenkatu 44
68600, Pietarsaari

Ylivertaiset aminohappokelaatit

aminohappokelatointi-purkkirivi

Aminohappokelatoidut hivenaineet ja niiden imeytyminen eroavat yleisesti ravintolisissä käytetyistä hivenaineista. Kelaateissa hivenaine on liitetty aminohappoon. Se suojaa hivenainetta ruoansulatuskanavassa lukuisilta luonnollisilta imeytymisen esteiltä ja kuljettaa sen helposti ohutsuolen limakalvon läpi verenkiertoon. Tämä on tärkeää koska vasta verenkiertoon imeytynyt hivenaine voi vaikuttaa elimistössämme.

bertil´s aminohappokelatoiduilla hivenaineilla on lukuisia etuja mitä tulee imeytymiseen ja hyväksikäytettävyyteen.

Hyvä imeytyvyys

Aminohappokelatoitu hivenaine kulkee ruoansulatuskanavassa aminohappoon kiinnittyneenä – ei ionisena hivenaineena. Tällöin muun ravinnon tai ravintolisien ainesosat eivät pysty vaikuttamaan kelatoitujen hivenaineiden imeytymiseen.

Aminohappoon sitoutunut hivenaine ei sitoudu esimerkiksi viljojen ja palkokasvien fytaatteihin, kahvin ja teen polyfenoleihin, kalsiumiin tai muihin ravintolisiin. Aminohappokelatoidun hivenaineen voi siis nauttia huoletta kahvin, teen, kaakaon, maidon, kalsiumvalmisteiden ja muiden hivenaineiden kanssa.

Kelatoidut hivenaineet eivät heikennä muiden ravintoaineiden tai ravintolisien imeytymistä. Useita eri kelatoituja hivenaineita voi nauttia samanaikaisesti ilman, että ne häiritsevät toistensa imeytymistä.

Hellä vatsalle

Koska aminohappokelaatti ei ole ruoansulatuskanavassa vapaana ionina, aminohappokelatoitu hivenaine ei ärsytä vatsan limakalvoa. Aminohappokelaatin hyvä imeytyvyys tekee siitä myös vatsaystävällisen, koska ylimäärä hivenainetta ei jää ärsyttämään ruoansulatuskanavan loppupuolta.

Pitää lupauksensa

Aminohappokelaattien hyvän imeytyvyyden ansiosta aminohappokelaatti tarjoaa terveysvaikutukset luvatulla annoksella.

Vertaile aminohappokelaatteja ja hivenainesuoloja

Ravintolisissä yleisesti käytettyjä ns. suolamuotoisia hivenaineita ovat mm. rautasulfaatti, kalsiumfosfaatti ja sinkkiasetaatti. Niissä hivenaineet ionisoituvat mahahappojen vaikutuksesta samanarvoisiin varauksellisiin muotoihin.

Hivenainesuola Aminohappokelaatti
Imeytyminen Hajoavat jo ruoansulatuskanavassa, jolloin hivenaine saattaa kiinnittyä kuituun tai rasvaan ja imeytyä huonosti. Aminohappo suojaa hivenainetta prosessissa, joten se imeytyy vasta ohutsuolessa, niin kuin pitääkin. Kelaattien imeytyminen on jopa 20 kertaa tehokkaampaa kuin hivenainesuoloilla.
Vatsaystävällisyys Hajoaa ruoansulatuskanavassa vapaiksi ioneiksi, jotka voivat aiheuttaa vatsaoireita. Kulkeutuu kokonaisena aina ohutsuoleen asti, eikä siksi ärsytä vatsaa.
Hyväksikäytettävyys Hivenainesuolat heikentävät toistensa imeytymistä, koska ne kilpailevat samoista imeytymispaikoista. Kelaatissa hivenaine on liitetty aminohappoon. Kelaatti imeytyy käytännössä aminohappona – ei hivenaineena. Aminohappojen imeytyminen tapahtuu ilman rajoitteita.
Hyöty käyttäjälle Heikon imeytymisen takia terveyshyödyt ovat vaatimattomat, vaikka käyttö olisi säännöllistä. Huono vastine rahalle. Hyvä imeytyminen auttaa saavuttamaan terveyshyötyjä lyhyempänäkin kuurina. Hyvä sijoitus terveyteen.
Krooniset suolistovaivat; IBS, Crohnin tauti, vuotava suoli ym. Saattavat lisätä suurina annoksina entisestään vatsan ärtymistä. Vatsaystävällisyys ja hyvä imeytyminen edesauttavat elimistölle tärkeiden hivenaineiden saantia..

Orgaaniset aminohappokelaatit vrs. epäorgaaniset hivenainesuolat

Hivenaineravintolisissä käytetään yleisesti joko epäorgaanisia suolamuotoja tai aminohappokelaatteja.

Aminohappokelaateissa hivenaine on liitetty aminohappoon, yleisimmin kahteen glysiini-aminohappoon. Aminohapot suojaavat hivenainetta ruoansulatuskanavassa ja kuljettavat sen ohutsuolen limakalvon läpi. Hivenaine ja aminohapot irtoavat toisistaan vasta imeytymisen jälkeen.

Sen sijaan epäorgaaninen suolamuoto hajoaa ruoansulatuskanavassa ja hivenaine vapautuu vapaana ionina. Vapaat ionit voivat reagoida vatsan limakalvolla ja aiheuttaa ikäviä vatsaoireita. Varauksesta johtuen ne takertuvat helposti samalla aterialla nautittuihin, ionisesti varautuneisiin ruoka-aineisiin, kasviksiin, kuituihin ja rasvoihin. Tämä voi vähentää epäorgaanisten hivenainesuolojen hyväksikäytettävyyttä. Osa epäorgaanisista hivenainesuoloista jatkaa matkaa ruoansulatuskanavassa missä ne kilpailevat samoista imeytymispaikoista muiden varautuneiden hivenaineiden kanssa. Kalsium voi vähentää esimerkiksi raudan ja sinkin imeytymistä.

Sitä vastoin bertil´s -hivenaineissa käytetyt aminohappokelaatit on tehty välttämään edellä mainitut rajoitteet. Parhaassa kelaateissa hivenaineen ja aminohapon välinen sidos on riittävän vahva kestämään mahan happoja ja entsyymejä, mutta juuri sopivan hauras, jotta hivenaine vapautuu aminohaposta kelaatin imeydyttyä verenkiertoon. bertil´s ravintolisissä käytetään huippulaatuisia Albion®-ravintolisiä. Albionilla on hallussaan yli sata patenttia kelaattien valmistuksesta. Patentoidut valmistusmenetelmät ovat pitkäjänteisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tulosta. Albionin kelaattien biologinen hyväksikäytettävyys on kliinisesti tutkittu ja niiden imeytyminen on jopa 20-kertaa suurempi kuin muilla hivenainemuodoilla.

Aminohappokelatoidut bertil’s hivenaineet

Bertil's - Miten voit tänään?
bertil’s on Suomen vanhimman terveystuoteyrityksen bertil´s health oy:n tuotesarja.

Löydät bertil's -tuotteet muun muassa seuraavista verkkokaupoista