Valikoidut ravintoaineet hiustenkasvun tueksi

Hiukset saavat ravintonsa hyvinvoivasta hiuspohjasta hiusjuurten kautta. Kun oikeasti halutaan vahvemmat ja terveemmät hiukset, onkin käännettävä katse ravintoaineisiin, jotka mahdollistavat vahvojen hiusten kasvun. Terve hiuspohja on tässä myös merkittävässä roolissa, sillä hyvin ärtynyt hiuspohja ei käytännössä kykene kasvattamaan hiuksia, vaikka ravintoaineita olisikin riittävästi tarjolla.

Hiukset eivät ole elimistön prioriteettilistalla ravintoaineiden jakelussa mitenkään kärkikahinoissa, sillä elimistö pyrkii ensisijaisesti turvaamaan tärkeiden elimien riittävän ravinnonsaannin. Siksi puutteellinen tai heikkolaatuinen ravitsemus voi näkyä hiusten kasvun hidastumisena ja niiden ohentumisena. Suomalaisen hiuslaadun ollessa muutenkin yleisesti hennonlainen, voi heikko ravintoaineiden saanti näkyä hiuksissa vielä selvemmin. Nykyinen ruokavaliomme ei useinkaan enää koostu monipuolisista, luontaisia ravintoaineita runsaasti sisältävistä raaka-aineista, vaan harmillisen usein pitkälle prosessoiduista valmisruoista. Niiden elimistöllemme tarjoamat vitamiini- ja hivenainepitoisuudet saattavat olla valitettavan heikkoja. 

Hiustenkasvuun vaikuttavat monet eri tekijät

Hiusten heikkoon kasvuun tai peräti hiustenlähtöön voivat ravitsemustekijöiden lisäksi vaikuttaa myös hormonaaliset tekijät, kuten e-pillerit, vaihdevuodet ja miehillä testosteroniarvon madaltuminen. Perinnölliset tekijät ovat varsinkin miehillä usein suurin hiustenlähtöä aiheuttava syy. Kova fyysinen rasitus mutta yhtä lailla myös krooninen stressi voivat saada aikaan hiustenlähtöä. Joka tapauksessa, oli syy mikä tahansa, harvenevat hiukset koetaan lähestulkoon aina elämänlaatua heikentäväksi tekijäksi, johon kaivataan usein kipeästi apua.

Hiuksen elinkaari ja lepotila

Hiuksen normaaliksi kasvuvauhdiksi katsotaan 0,5–­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­1 cm kuukaudessa. Yksittäinen hius irtoaa kasvuvaiheen päättyessä ja hiuspohjassa oleva hiusnysty siirtyy lepovaiheeseen odottamaan uutta aktivoitumista. Tämä hiuksen irtoaminen on osa hiuksen luonnollista kasvuprosessia. Joskus kuitenkin hiusnysty voi jäädä lepotilaan liian pitkäksi aikaa ja tämä koetaan hiusten kasvun hidastumisena, joka näkyy ohenemisena. Lepotilassa olevia hiusnystyjä voidaan aktivoida hiuspohjaa rauhoittamalla ja tarjoamalla elimistölle hiusten kasvulle ja rakentumiselle tärkeitä ravintoaineita.

Valikoiduilla ravintoaineilla tuloksia

Hiusten kasvulle ja hyvinvoinnille on tunnistettu muutamia ravinnosta tarvittavia avainainesosia. Sellaisia ovat biotiini, sinkki, C- ja E-vitamiinit sekä B5-vitamiini, jonka esiaste hiusten kosmeettisesta hoidosta tuttu raaka-aine pantenoli on. Tietyt aminohapot, L-kystiini ja L-metioniini, taas ovat tärkeimmät osat hiusten rakenneaine keratiinia. Eräät kasviuutteet puolestaan on tunnistettu hiuksia monin tavoin hyödyttäviksi. Hirssinsiemenuute on hiusravintolisissä usein käytetty ainesosa, sillä se sisältää miliacin-nimistä aktiiviainetta. Hirssi on myös rikas vitamiinien, hivenaineiden ja hyvien rasvahappojen lähde. Peltokorteuute taas on yksi hiustenkasvulle hyödyllisen piin erinomaisimpia lähteitä.

bertil´s Viviscal Strong sisältää huolella harkitun yhdistelmän sekä hiuspohjaa rauhoittavia että hiuksia ravitsevia aineosia; vahvan pitoisuuden kansainvälisiltä markkinoilta tuttuja hirssinsiemen- ja peltokorteuutteita, biotiinia, sinkkiä, B-vitamiineja, C- ja E-vitamiinia sekä tärkeitä aminohappoja, joista keratiini rakentuu. Erityisesti biotiini ja sinkki edistävät hiusten normaalia kasvua. bertil´s Viviscal Strong on kehitetty Suomessa ja se valmistetaan kaikkien bertil´s-tuotteiden tavoin Pietarsaaressa.

Vegaaninen bertil´s Viviscal Strong sopii sekä naisille että miehille edistämään normaalia hiustenkasvua sekä tukemaan hiustenkasvulle tärkeää hyvinvoivaa hiuspohjaa. Tuloksia on havaittavissa 2–4 kk käytön myötä.